Vestlandstur 19. - 23. august 2020

RadioMG og LB Tur Telemark inviterer igjen til tur. Denne gangen i Vesterled. Turen starter i Vestfold og Telemark, går over høyfjellet og lander ned i de vestlandske daler allerede første kvelden. Da skal vi bo på det historiske hotellet i Nordheimsund; Sandven hotell.

Neste dag fortsetter vi til Sotra og P7 Mediesenter for omvisning og lunsj. Så går turen ut i havgapet og Øygarden til vår overnattingsplass de tre neste nettene; Skjærgardsheimen. Reiseteamet som skal skape den gode atmosfæren, den glade allsangen og den trygge reisen er Kirsten og Ole-Andre Eliassen og Jostein Gjærum. Ellers blir Johnn Hardang og P7-staben med på deler av turen.

Dagsprogram:

Onsdag: Vi drar fra Skien kl.09.00, kjører E-18 til Drammen og finner etter hvert Riksvei 7 som fører oss opp gjennom Hallingdalen. Vi avpasser fart og stopp etter appetitt og nysgjerrighet. Felles lunsj på Geilo. Her besøker vi også Brødrene Øyo AS, kjent produsent av økser og kniver gjennom generasjoner. Vi passerer Vøringsfossen og gjør en is- og fotostopp. Om kvelden ankommer vi Nordheimsund og sjekker inn på Sandven Hotell for middag og ei god seng.

Torsdag: Vi fortsetter kursen vestover etter frokost med retning Sotra. På veien besøker vi tekstilprodusenten Oleana og får en omvisning og anledning til å lette litt på egen kontantbeholdning. Vi kjører gjennom Bergen og videre vestover til Straume i Fjell, der vi besøker Straume Forum og P7 Mediesenter for omvisning og lunsj.

 

Om ettermiddagen går ferden videre ut i Øygarden og kjører over Sotra, Toftøyno, Rognøyno, Straumeøyno før vi kommer til Alvøyno og finner  Skjærgardsheimen. Etablering, middag og kveldssamling.

Fredag: Etter frokost skal vi på bytur til Bergen. Der blir det byvandring rundt i sentrum med Bryggen og Fisketorget og mulighet til å ta en tur opp på Fløyen. Lunsj på egenhånd. Bussturen tilbake til Øygarden legges opp med tanke på å få se en del av områdene i og rundt Bergen. Om kvelden blir det middag og kveldssamling på Skjærgardsheimen.

 

Lørdag: I dag skal vi på sightseeing i Øygarden, Sotra og Sund - de tre kommunene som nå er slått sammen til nye Øygarden kommune. Preste-ekteparet Tveten, han med dype røtter i Bamble, nå med tjeneste i Øygarden, møter oss denne dagen. Besøk på Nordsjøfartmuseet i Telavåg, bygden som ble brent under krigen. Vi besøker Bibelskolen på Bildøy.

Middag Skjærgårdsheimen. For de med sjøbein, blir det anledning til en båttur etterpå. Kveldssamling med kaffe, kaker og litt program hjemme hos Johanne og Johnn Hardang

 

Søndag: Etter frokost begynner så smått hjemturen, men vi besøker en gudstjeneste på vei gjennom Bergen. Så stiller vi inn GPS`n på «Haukeli» og er på hjemvei. Lunsj før vi forserer høyfjellet. Seint hjemme i egen seng.

Påmelding til Radio MG på tlf 35 51 52 00

LB Tur Telemark AS

Nesjarveien 1 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.                                     

3961 Stathelle         Telefon: 35 99 65 55 www.lbtur.no

       Påmelding innen 1. juli